Telefonáljon!   061 321 05 77 0620 259 6363  | 0620 9711 655         Jelentkezzen be ON-LINE!  

Follow Us

Professzionális fogfehérítés

A fogfehérítés a fogászat kozmetikai irányultságú szolgáltatása. Ha Önnek egyfajta félelme van az egyébként szükséges, és manapság szinte teljes egészében fájdalommentes fogászati kezelésektől, a fogfehérítéstől akkor sem kell tartania, mert semmiféle kellemetlenséggel, injekcióval vagy fájdalommal nem jár.
A dohányzás, a kávé, a tea, és a mai élelmiszerekben nagy mennyiségben előforduló mesterséges színezőanyagok illetve bizonyos gyógyszerek a fogak elszíneződését okozzák.
Az általunk alkalmazott fogfehérítési technika háromszor nyolc perces kezelési ciklus alatt érzékenységmentesen, vagy a kezelést követő egy-két napra korlátozódó átmeneti érzékenység mellett ragyogóvá és fényessé varázsolja mosolyát.
Ezt az eredményt úgy érjük el, hogy egy speciális érzékenységcsökkentő adalékot tartalmazó fogfehérítő-gélt alkalmazunk. Az anyagot - annak aktivációjához szükséges - 450-520 nanométer hullámhosszúságú fényt kibocsátó speciális fogfehérítő-lámpával világítjuk meg.
fogfeheritesA fogfehérítés eredményeként a fogazat átlagosan nyolc árnyalattal lesz világosabb. Az árnyalatot ebben az esetben egy, a fogorvosok által a fogpótlások színének megállapításához használatos VITA fogszínkulcs skáláján kell érteni.

A fogfehérítési eljárás során nem az a cél, hogy minden páciensnek vakítóan fehér fogazata legyen. Tudomásul kell venni, hogy egyéni eltérések vannak az egyének fogszínei között. Semmiben, így fogszínünkben sem vagyunk egyformák.

Az viszont garantálható, hogy átlagosan nyolc árnyalatnyi fogfehéredést el tudunk érni. A fogazat minden esetben érzékelhetően fehérebb lesz, mint az eljárás alkalmazása előtt.

Érdemes tisztázni azt, hogy nem a "csempe" fehérségű fogszín elérése a cél. Ezzel szemben a lehető legvilágosabb, legszebb mosolyt biztosító, az arccal harmonizáló fogszín a kívánatos.
A professzionális fogfehérítés hatékonyságára és eredményére garancia az orvosi felügyelet mellett történő kezelés és az amerikai Beyond Technology Corporation termékei.

Fogfehérítési módszerek

Otthoni fogfehérítés

A fogorvos által készített lenyomat alapján készülő fogfehérítő sínbe, legtöbb esetben éjszakára behelyezett anyaggal végzett kezelés. Általában 10-16 %-os karbamid-peroxid gél használatos. A sínt hetekig kell használni. Hatása elég jó, meggyőző eredményt ad. Hátránya viszont, hogy elhúzódó átmeneti érzékenységet eredményez, orvosilag kontrollálatlan, és viszonylag sokáig tart. Éppen emiatt rendelőnkben a professzionális fényaktivációs fogfehérítést részesítjük előnyben.

felkialtojel100Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható "fogfehérítő szerek" használata és a nem fogorvos vagy dentálhigiénikus felügyelete mellett ezekkel végzett "fogfehérítés" kifogásolható, mert a felhasználó csak kis mértékben vagy egyáltalán nem lehet biztos a termékösszetevők biztonságosságát, a dózisokat vagy a nem fogászati létesítményekben foglalkoztatott személyek szakképesítését illetően.
AzAmerikai Fogászati Szövetség (ADA) ezzel kapcsolatos véleményét itt olvashatja.
Az Országos Fogászati és Szájsebészeti Szakfelügyelet ezzel kapcsolatos állásfoglalása itt található.

A fényaktivációs fogfehérítés

A leghatékonyabb módszer. Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott Beyond System háromszor nyolc percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el.

A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás. Félelemre tehát már csak ezért sincs semmi ok.

Fogfehérítés előtt

Fogfehérítés előtt szükséges néhány olyan lépést tenni, amelyek nélkül az eredmény elmarad a várhatótól. A fogfehérítést addig nem kezdjük meg, míg a szükséges előfeltételek nem biztosítottak.
Először is, professzionális szájhigiénés kezelésre van szükség, ami a fogkövek eltávolítását és professzionális fogtisztítást jelent.
Másodszor, a hibás széli záródású töméseket és szuvas fogakat el kell látni. A fogfehérítési eljárás megkezdése előtt ideiglenes tömést alkalmazunk. A fehérítés után fejezzük be az ilyen, ideiglenes töméssel ellátott fogak kezelését, immár az "új", fehérített fogszínhez választva a tömőanyag színét


A fogfehérítési eljárás tehát különösebb felkészülést nem igényel, és ha önnek van szabad másfél órája, már meg is kezdhető.

A fogfehérítés menete

A professzionális fogfehérítés hatékonyságára és eredményére garancia az orvosi felügyelet mellett történő kezelés és az amerikai BeyondR Technology Corporation termékei. 1. Meghatározzuk a kiindulási fogszínt, és fotót készítünk az ún. fogszínkulcs használata mellett.
2. Egy szájterpeszt helyezünk a páciens szájába. Ez az eszköz nem nyitja nagyra a szájat - mint ahogy nevéből esetleg következtetnék- csak egy bizonyos, a fogfehérítéshez kedvező helyzetben tartja a fogazatot és az ajkakat.
3. Az ínyt egy védő műanyag-réteggel fedjük, az ajkakat krémmel kenjük be.
4. A fehérítő anyaggal bevonjuk a fogak felszínét, és nyolc percen keresztül a fogfehérítő készülék speciális fényével világítjuk meg.
5. A fogfehérítő anyagot egy elszívó készülék segítségével eltávolítjuk a fogakról.
6. Ezt követően ismét fogfehérítő anyaggal vonjuk be a fogfelszíneket, és újra nyolc percnyi megvilágítás következik. A folyamatot még ezután egyszer megismételjük.
7. A harmadik nyolc percnyi világítás után lemossuk a fogakat, és szárítás után fluoridlakkos ecsetelést alkalmazunk. Ez arra szolgál, hogy csökkentse a kezelés utáni érzékenységet és ellenállóbbá tegye a fogazatot.
8. A fehérítési eljárás végén ismét fényképfelvételt készítünk. (A fényképfelvételek megmutatják a kezdeti és végállapot közötti különbséget. Az esztétikai beavatkozások és kezelések - így például a plasztikai sebészeti beavatkozások, fogpótlások vagy éppen a fogfehérítés eredményeinek legjobb mutatói az ún. "before-after", azaz előtte-utána képek.)

Galéria (előtte-utána képek)

 

professzionális fogfehérítés előtt

 

professzionális fogfehérítés után

 

professzionális fogfehérítés előtt

 

professzionális fogfehérítés után

 

professzionális fogfehérítés előtt

 

professzionális fogfehérítés után

 

professzionális fogfehérítés előtt

 

professzionális fogfehérítés után

 

professzionális fogfehérítés előtt

 

professzionális fogfehérítés után

 

 Amalgám tömések cseréje
Barázdazárás
Cirkon korona előnyei a fémvázra készülő koronákhoz és hidakhoz képest
Cirkonkerámia koronák és hidak - fémmentes és nem allergizál
Digitális röntgen - képalkotás
Esztétikus restaurációk
Fogászati korona és készítésének munkafázisai
Fogszínű tömések
Gyökérkezelés, gyökértömés
Héjkerámia (direkt és indirekt)
Helyi érzéstelenítés, altatás
Minimálinvazív fogászat - töméskészítés a lehető legkevesebb egészséges foganyag eltávolításával
Mosolytervezés (smile design)
Professzionális fogfehérítés
Professzionális szájhigiénés kezelés

Elérhetőségek

logo sanoralbudapestSanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Budapest, VII. kerület Erzsébet körút 58. (II. emelet)
(061) 3210577  0620 259 6363
 

logo sanoralerd
Sanoral  fogászat és szájsebészet Érd
 
2030 Érd Angyalka utca 1/a.
+3620 971 1655
 
 

Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Budapest

Sanoral Fogászat és Szájsebészet - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Érd

Online bejelentkezés

Megközelítés